A magazinok helyett biciklit viszek magammal

Korábban nem volt kérdés, hogy minden egyes nyaralásra egy rakat szépség magazint viszek magammal. Faltam minden lapot, mely a sminkekről, frizurákról, szépségápolási termékekről, ruhákról, életmódról szólt. Tényleg, ezekkel keltem, ezekkel feküdtem. Közben meg magamon nem változtattam semmit. Sokszor inkább pont negatív érzelmeket váltott ki belőlem: én sosem leszek olyan tökéletes nő, mint ők ott az újságban. Évekig kergettem ezt a témát. Elszórakoztatott, és talán az öltözködésben fejlődtem, de ezen kívül csak lustának éreztem magamat. Még egy nyaralást sem tudtam anélkül a tudat nélkül eltölteni, hogy nekem sosem lesz olyan kifogástalan “beach bodym”, mint a modelleknek. Ez csak folyamatos szorongással töltött el.

Aztán megismerkedtem a barátommal, és teljesen megváltozott az életem. Anélkül, hogy tudott volna erről a belső vívódásomról és arról a rossz szokásomról, hogy görcsösen életmód magazinokat bújok, felnyitotta a szememet arra, hogy az életem nem ebből kell álljon. Rendkívül aktív lettem, kiegyensúlyozottabb és képes lettem aggódás nélkül belevágni dolgokba. Így érkezett el az az első nyaralás, mikor nem a magazinokat akartam elpakolni, hanem a biciklijeinket.

Égető szükségünk volt egy kerékpár tartó hű szolgálatára, hiszen imádunk együtt bringázni, és nyaraláson sem szeretnénk lemondani erről. Így keveredtünk el az autofelszerelesek.hu oldalára, ahol egyből megtaláltuk a számunkra megfelelőt. Amikor nekiindultunk, fogalmunk sem volt a típusokról, arról, hogy mi is a legmegfelelőbb, de az oldal segítségünkre volt mindenben.

Létezik a vonóhorgos kerékpár tartó, ami tulajdonképpen a legnépszerűbb termékeik közé is tartozik. Ez azért van, mert bármely vonóhoroggal rendelkező autóra felszerelhető. Azt írták, hogy ebben az esetben a lehető legkisebb a kerékpárok légellenállása. Azt olvastuk, hogy ha van vonóhorog a kocsin, akkor mindenképpen érdemes ezt a lehetőséget választani. Ami pedig még egy pozitívum a vonóhorgos kerékpár tartó oldalán az az, hogy a rögzítéssel sem kell igazán bajlódni, hiszen nem kell magasra emelni hozzá a bicókat. Ez nyilván egyből egy szimpatikus megoldásnak tűnt, de azért a döntés előtt mindent jól szemügyre vettünk.

További kerékpár tartó opciók még a tetőre szerelhető típusaik, amik szintén nem autó specifikus termékek. Még olyannyira sem, mint a vonóhorgos társaik, hiszen teteje minden autónak van. Oké, kivéve a kabriókat. Szintén egyszerű és biztonságos szállítási formának mondják.

A vonóhorog mellett van még mód biztosítani azt, hogy a bicikliket a kocsi hátuljánál tárolhassuk – ilyen a hátsó ajtóra szerelhető kerékpár tartó. Ez viszont már egy abszolút autó specifikus kivitelezést követel meg, azonban alacsony a légellenállás szállítás során. Aki ezt szeretné elérni, de nincs vonóhorog a kocsiján, annak ez a tökéletes választás. Tényleg rengeteg infót leírtak az oldalon a különböző típusokról. Még a vonóhorgos/hátsó ajtós számlájára írhatjuk azt, hogy a tetőt szabadon hagyva további esetleges tetőtartó felszereléséhez szabad marad a terület.

kerékpár tartó

A párommal végül a vonóhorgos tartó mellett döntöttünk, de természetesen ebből is olyan széles volt a kínálat, hogy fogalmunk sem volt, hogyan is álljunk neki a kiválasztásnak. Szerencsére az autofelszerelesek.hu nem hagyott minket tanácstalanul. Egy kedves útmutatót találtunk arról, hogy hogyan tudjuk kiszúrni a számunkra lehető legmegfelelőbb típust. Legelső körben azt ajánlják, hogy döntsük el: hány kerékpárt szeretnénk vele szállítani? Még volt, ahol arra is felhívták a figyelmet, hogy gondolkozzunk abban: mi van, ha egy kocsival megyünk, és a barátaink is csatlakoznak hozzánk? Ez talán eszünkbe sem jutott volna, így máris tudatosabban gondoltuk át, hogy hány kerékpárt szeretnénk szállítani. Ezután azt érdemes eldönteni, hogy szükség van-e világításra, hiszen a biztonság és a láthatóság kéz a kézben járnak. Végül pedig arra világítottak rá, hogy ha számunkra fontos a könnyen kezelhetőség és a tárolás, akkor mindenképpen az összecsukhatós verziók közül válogassunk. Ezzel engem megvettek, mert utálom, ha valamit nem tudok rendesen elpakolni. Mindez hatalmas könnyítés volt a dűlőre jutásban.

A weboldalban még kifejezetten megfogott, hogy minden egyes terméknél kijelölik, hogy éppen készleten vagy raktáron rendelkezésre áll-e, és ha igen, hány nap múlva számíthatunk a csomag feladására. Ez rengeteg bosszankodástól kíméli meg a vásárlót, én már csak tudom. Legalább nem árulnak zsákbamacskát, amit én tisztelek. Ha éppen valami nincs raktáron, akár érdeklődhetünk az autofelszerelesek.hu-nál, de lehet erre nincs is szükség, mert jelzik a termék mellett, hogy mikor áll ismét rendelkezésre a kiválasztott darab.

A termékeknél részletes leírást találtunk. A tartó színe, anyaga, a zárhatóság, a terhelhetőség mind fel vannak tüntetve. Sok esetben egy kis videót is csatolnak a termékekhez, amiben láthatjuk teljes valójában, vagy felszerelés közben. Mindemellett pedig több terméknél olvashatunk véleményeket, amiket korábbi vásárlók hagynak ott: úgy gondolom, ennél nem kell hitelesebb biztosítás.

Amondó vagyok, hogy bármiféle autóhoz kapcsolódó tartozékra is legyen szükségetek, mindenképp először az autofelszerelesek.hu-n nézzetek szét, mert rendkívül segítőkészek és megbízhatóak! Így már biciklit viszek magammal a nyaralásra, magazinok helyett.