Szépségápolási kezelésre és plasztikai beavatkozásra is bejelentkezhetünk a Kelemedbe

A szépségápolás már kislányként is nagyon érdekelt, hiszen anyukám gyakran volt kifestve, és mindig nagyon szépnek találtam a rúzsait vagy a körömlakkjait, fodrászhoz is gyakran mentem vele. Ugyanakkor mindig egy természetes szépségnek láttam, aki nem visz túlzásba semmilyen dolgot a külsejével kapcsolatban, harmónia áradt belőle és a megjelenése hűen tükrözte a kedves és közvetlen személyiségét.

A szépségipar ugyanakkor az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül, azaz mire felnőtt lettem, számos olyan kezelés és technika vált széles közönség számára elérhetővé, ami korábban csak szakmai berkekben vagy hatalmas beauty junkie-k (bár ez a kifejezés is inkább újkeletű) számára volt ismert. Nézzünk például egy mára nagyon alapvető dolognak számító etapot a szépségápolás részterületei közül, azaz a fényvédelmet. Míg korábban nagyot mentek a naptej reklámok, és újdonság volt egy-egy könnyű formula vagy spray-s, esetleg a korábbiaknál a víznek ellenállóbb verzió, akárhogyan is keresem az emlékfoszlányokat, arra például nem emlékszem, hogy a nyaraláson kívül az arc fényvédelmére ekkora fókusz került volna. Sőt, megkockáztatom, hogy akkor piacon lévő (legalábbis a hazánkban is elérhető) termékek között sok nem is volt arra alkalmas, legalábbis nem túlzottan kényelmes, hogy az arcunkon viseljük, akár sminkelünk fölé, akár nem. Mára ez is teljesen megváltozott: a gyártók szinte egymásra licitálva ontják magukból a pusztán fényvédelemre szerződött, valamint a fényvédőt is tartalmazó, arcon használatos termékeket, mint például hidratáló krém, alapozó, BB krém, primer. Tehát ma már nagyjából csak a pénztárcánk és az egyéni preferenciánk szabja meg, hogy milyen termék(ek) mellett döntünk. Mielőtt bármit is megveszünk, azért kérdezzük meg magunktól: biztos, hogy szükségünk van rá? Biztos, hogy jót tesz a bőrömnek? Érdemes inkább a szakértők, mint az influencerek tanácsára hallgatni. Ugyanis előbbiek a bőrünk érdekeit tartják szem előtt, utóbbiak pedig a cégek hasznát igyekeznek duzzasztani.

Anyukám után alapvetően én is a természetesség híve vagyok, de vannak olyan dolgok, amelyekkel régóta nem vagyok elégedett a külsőmet illetően. A mellnagyobbítás már régóta a terveim között szerepelt, és már azt is megtaláltam, hol fogom elvégeztetni a műtétet. A plasztikai műtétek mellett szépészeti arckezeléseket is végeznek, így szeretnék bejelentkezni egy Silhouette-soft szálas kezelésre, kicsit javítva az arcom kontúrjait, ugyanis már kezd rajtam meglátszódni a kor. A mellnagyobbítás pedig alapvetően változtatná meg az önbizalmamat, hiszen régóta szenvedek az A kosaras melleimtől. Tudom, hogy sokaknak sikerül megbékélni ezzel, de megmondom őszintén, én sem vágyom hatalmas változásra, egy B-s kosárral már tökéletesen megelégszem. Két ismerősöm is ajánlotta egyébként a plasztikai sebészt, aki mellett végül döntöttem, ráadásul mindketten mellnagyobbításon voltak nála. Kifejezetten jó tapasztalatokról számoltak be, és a végeredmény is igen meggyőző volt – már amennyire ezt női szemmel meg lehet állapítani. A plasztikai műtéteket Dr. Kelemen Ottó Phd főorvos úr végezte, aki immáron több évtizede dolgozik a szakmában. A Kelemed nevet a Kelemen és a Medical szavak összevonásából kapó Plasztikai Sebészet teljes neve: Kelemed Plasztikai Sebészet & Arcfiatalítás & Hegkezelés. Az oldalon számos pozitív véleményt olvashatunk elégedett páciensektől, illetve a doktor úr médiamegjelenéseit is (például televízió, rádió) meg tudjuk tekinteni, ha lemaradtunk volna róluk.

Telephelyeik két városban, Budapesten és Pécsett, összesen három helyszínen találhatóak. Az egyik budapesti helyszínen, a Szent István parkban történnek a konzultációk, a kontrollok, illetve azok a beavatkozások, amelyeket helyi érzéstelenítéssel végeznek. A másik budapesti cím az altatásos műtétek helyszíne, míg a pécsi címen jellemzően az arckezelések és hegkezelések, valamint a konzultációk és kontrollok zajlanak, itt műtétet nem végeznek.

A Kelemed Plasztika a social media felületek kezelésében is jeleskedik. Van például saját Youtube-csatornájuk, ahol például bemutatkozó videókat találunk, illetve mellimplantátumokkal és arckezelésekkel kapcsolatos felvételeket is. Egyszóval így közelebb hozza azokhoz is ezt az egész plasztikai sebészettel kapcsolatos világot, akiknek irreális elképzeléseik vannak a témával kapcsolatban. Például én is megmutattam a szüleimnek ezeket a videókat, mielőtt döntöttem, hogy azért lássák, jó kezekben leszek, és egyáltalán nem ördögtől való dolog ez manapság, hanem egy nagyon profi és biztonságos dolog. Nagyon hasznosnak bizonyultak, értelemszerűen főleg a mellimplantátumok bemutatásáról szóló, hiszen abban a témában vagyok érdekelt. A plasztikai sebészet Facebook oldallal is rendelkezik, valamint a honlapról Kelemen Ottó doktor úr LinkedIn profilja és az Instagram fiókja is elérhető a megadott linkeken keresztül. Noha már ezeknek az oldalaknak az áttekintése is elég izgalmas volt, semmiképpen nem szerettem volna kihagyni a Blog szekcióban található tartalmakat. Ezek a plasztikai sebészeten belül minden olyan témában íródtak, ami a Kelemed Plasztikával kapcsolatban felmerülhet. Az legutóbbi bejegyzéseik például a szem alatti sötét karikákkal kapcsolatosak. Sokan küzdenek ugyanis ezzel az esztétikailag zavaró dologgal, és számos olyan infót tudtam meg a bejegyzésből, ami teljesen új volt számomra. Például azt, hogy körülbelül 20 %-ra tehető a káros környezeti hatás, illetve öregedés miatt kialakult sötét karikás szem. A fennmaradó esetek nagy része általában genetikai eredetű. Azonban a hajlamot erősítheti például egy olyan dolog, amit kevesen tudnak elkerülni: ez pedig a stressz, ezért is találkozhatunk már rengeteg fiatalnál a szem alatti karikákkal. Mint a cikkből kiderült, mindez egy kétlépcsős hialuronsavas feltöltés segítségével tökéletesen orvosolható probléma. Szükséges azonban annak felderítése is, hogy nem áll-e valami egyéb egészségügyi probléma és/vagy hiánybetegség a karikák hátterében. Ezután azt kell megállapítani, hogy a szem alatti karikák esete mennyire komoly, ugyanis azok kategóriánként más és más beavatkozást igényelnek. Enyhe, közepes vagy súlyos állapotról lehet beszélni, mely a karikák mélységéről és szélességéről állapítható meg, illetve arról, hogy mióta áll fenn és milyen színű az elváltozás. A Kelemed Plasztikai Sebészet vezetője, Dr. Kelemen Ottó PhD plasztikai sebész szakorvos ezen felül felhívja arra a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy az ilyen jellegű beavatkozásokat is tapasztalt kezelőorvosra bízzuk, aki az Európai Uniós előírásoknak megfelelő készítményeket, illetve töltőanyagokat használ.

mellnagyobbítás

A Kelemednél jelenleg elérhető egy “All Inclusive mellnagyobbítás” ajánlat is. Ez a szolgáltatáscsomag 1 millió 99 ezer forintos ártól indul, és az első konzultációtól a teljes gyógyulásig mindent magában foglal, az implantátumokat, a műtét, az altatás, és az ápolás költségeit, a kompressziós ruhadarabokat, valamint a kontrollokat és a varratszedéseket is. Nekem nagyon megtetszett a weboldalon ez az ajánlat, szerintem érdemes megtekinteni, esetleg utánakérdezni, mert nagyon jutányos árban. Én most jutottam el oda, hogy időpontot kérjek a konzultációs űrlap segítségével: azt érzem, fizikailag és mentálisan is készen állok arra, hogy megkezdődjön ez a régóta várt folyamat. Biztos vagyok benne, hogy jó kezekben leszek a Kelemed Plasztikánál, és izgatottan várom, mikor szemlélhetem meg a tükörben a régi-új önmagam.