Így nyílt meg a párom üzlete, nyilván nem simán

Mert nálunk semmi sem sima ügy. Hosszú évek óta vagyok vállalkozó, nagyon sok bizniszt felépítettem már. Tulajdonképp ezzel foglalkozom, másoknak segítek vállalkozást indítani, a mentorálásért és szakmai tudásért cserébe pedig üzletrészt szerzek. Imádom a munkám, így már nagyon vártam, hogy a feleségem bizniszét indíthassam be, akivel szépségszalont nyitottunk. Az üzlet a legjobb helyen, Budapest szívében, a dizájn kiváló és ízléses, a berendezés és a gépek a legjobbak. Röviden, csúcsminőség!

Ezt hoztuk össze a páromnak, és már alig vártuk, hogy megnyithassuk az ajtókat a közönség előtt. Még bőven csak alakulóban voltunk, már kisebb rajongótáborunk akadt, akik tűkön ülve várták a februári nyitást, ami egy nagyon fagyos, havas napra esett. Mindent tökéletesre akartunk, de nyilván, titkon tudtuk mi, hogy valami baj úgyis lesz. És lett is. Reggel 5:50, beesünk a szalonba, 2 óra múlva nyitás. De gyanúsan hideg van… Hát persze, hogy nem működik a fűtés.

Az első napon nem ülhetnek a vendégek kabátban nálunk, így indult a keresgélés, folyamatosan hívogattam a szakembereket, de nyilván reggel 6 előtt senki nem fogja neked felvenni a telefont. Kivéve a gázszerelés gyorsszolgálat, azaz a vizgazfutesszerelo24.hu. Benne is van a nevükben: 24. Ez arra utal, hogy szó szerint, akár éjjel is hívhatod őket, mint kiderült. Ez mentette most meg az életünket. Egyébként egy barátom ajánlotta a gázszerelés gyorsszolgálatot, aki már volt hasonló SOS szituban. Messengeren dobta át a linket, és már néztem is az oldalt.

Amint rákattintottam, egy nagyon szimpatikus és felhasználóbarát oldal nyílt meg előttem. Három nagy ikon pedig szembetűnően hirdette is a cég három nagy erényét. Az egyik, amit már említettem, hogy akár éjjel kettőkor is hívhatod őket, mert 0-24 órás ügyeletet biztosítanak. A másik, hogy Budapesten és Pest megyében, akár egyetlen órán belül ott vannak nálad, ha sürgős a baj, és nagy a probléma. A harmadik pedig, ami egy felbecsülhetetlen dolog, hogy 30 év tapasztalat van a hátuk mögött. Nem rossz! Három elég ritka dolog a piacon. Aki eddig nálam gázt szerelt, nem vette fel a telefont, nem hogy éjjel, nappal sem nagyon, és csak napokkal később ért rá. Ráadásul volt, amihez nem értett, mert nem volt még több évtizedes tapasztalata a szakmában.

Ahogy nézelődtem még, megtudtam, hogy a cég a gázszerelés gyorsszolgálaton kívül foglalkozik még vízszereléssel, fűtésszereléssel, és duguláselhárítással is. El is mentettem a számukat, mert tudtam, hogy még fogunk találkozni, és a lényegre tértem, mert nekem most gázszerelő kellett, de gyorsan. Azt írták, hogy a legrégebbi kazánoktól kezdve a legújabb rendszerekig, mindenhez értenek. Ez fontos volt, mert nálunk az üzletben egy ilyen szupermodern kazán van, konkrétan érintőképernyős, és valószínű nem mindenki van ezzel kapcsolatban toppon. Tele volt még szimpatikus infókkal az oldal, példul azzal, hogy nincs kiszállási költség, ha van munkavégzés, és mindenképp kapsz számlát a munkájukról, amire amúgy garanciát is vállalnak.

Nem is vártam, és nem is olvasgattam tovább. Azonnal hívtam őket, mert nem akartam a hidegbe ültetni az ügyfeleket. Bár leírták az oldalon, hogy inkább az alapos munkára törekszenek a gyors helyett, reméltem, hogy a szakértelmük egy optimális megoldást kínál majd. És azt kínált! Minden úgy történt, ahogy leírták az oldalon. Felvették reggel a telefont, 45 perc múlva ott voltak, és 9-kor, amikor az első vendég beesett, már meleg volt bent, és élmény volt belépni a fagyos téli utcáról. Melegen ajánlom a céget mindenkinek, hogy meleg legyen, ha fáztok!