Diákmelót keresel, hogy a skincare rutinod finanszírozd?

Érdekes, hogy pár éve még abszolút a sminkek uralták a beauty szekciót, és persze ma is dobnak ki izgalmasabbnál izgalmasabb termékeket, de sokkal izgalmasabb az, ami a bőrápolási kozmetikumok terén történik: az elmúlt időkben sok olyan krém és szérum, valamint eszköz került a piacra, amivel korábban csak szakértők dolgoztak, nehezen volt hozzáférhető a közönség számára. A kedvencem ezen a vonalon belül a koreai szépségápolás, valamint kifejezetten az olyan termékek, amik magas koncentrációban tartalmazzák az adott hatóanyagot, így egy jól felépített arcápolási rutin remek gyógyír lehet az időről időre felbukkanó bőrproblémáinkra. A nagy márkák krémjei gyakran nem tartalmaznak olyan mennyiségben ilyen hatóanyagokat, amikre szükségünk lenne, sőt sokszor feleslegesen túlparfümözik őket, és mindenféle hangzatos ígéretekkel bombázzák a fogyasztókat. Jobban kedvelem azt, amikor egy letisztult design párosul egy tiszta formulával, amiben nincs semmi felesleges dolog – így biztos lehetek benne, hogy valóban az kerül a bőrömre, amire szüksége van. Azért persze márkától is függ, hogy ezek a termékek milyen árban vannak, de ha komplex bőrproblémád van, azért egy pár termékre érdemes beruháznod, ami viszont költségekkel jár. Már eleve ha azt nézzük, hogy jól jön egy arclemosó – esetleg egy olajos is vagy kétfázisú a sminklemosás miatt -, amellett egy toner, majd hidratáló és fényvédő, és csak ezeken felül jönnek a szérumok. Nem olcsó mulatság, de azt kell mondjam, megéri! És persze ne felejtsétek el, hogy a rutin csak akkor ér valamit, ha a fényvédelem megvan, mégpedig télen és nyáron is! Hatalmas tévhit, hogy télen nincs szükség a megfelelő védelemre az UV-sugarak elől.

Ha már csak arra gondolsz, hogy mekkora kiadást jelent finanszírozni a szépségápolásod -főként, ha nő vagy, de a férfiak körében is egyre népszerűbb a bőrápolás -, akkor ha egyetemista vagy, nem árthat felkeresni egy iskolaszövetkezetet, ha be tudod illeszteni az órarendedbe a munkát. Az általam ismert és erőteljesen ajánlott iskolaszövetkezet – főként akkor, ha Budapesten, vagy legalább Pest megyében élsz – nem más, mint a TopiWork iskolaszövetkezet. Mivel számtalan kategóriában kínálnak munkalehetőséget, így elég nagy esély van rá, hogy te is találni fogsz olyat, ami a tudásodnak, ambíciódnak és ráérésednek megfelelő lehet. Gyakornoki, részmunkaidős, valamint teljes állások között tudsz nézelődni, emellett nem ritka az időszakos munka sem. Még néhány otthonról végezhető munka is akad, ezek leginkább IT vagy műszaki jellegűek, és akár gyakornoki pozíciók is lehetnek. Ha megnyitod egy állás adatlapját, akkor sorban az alábbiakat olvashatod: legfelül találhatóak röviden az elvégzendő feladatok, valamint a pozícióhoz tartozó elvárások. Ezután elolvashatjuk, hogy mit kínál az adott cég a munkavállaló számára. Ezen a részen az esetleges előnyök vannak még felsorolva (például nyelvtudás, meglévő tapasztalat, speciális tudás). A felső sorban pedig a munkavégzés helye (a kerület is), a munkaidő, jellemzően heti óraszámban, adott intervallumban, és végül, de nem utolsósorban természetesen a bérezés is fel van tüntetve. Úgy gondolom, hogy utóbbi sokat számít, és sok “felnőtt” állással ellentétben korrekt, hogy már az elején szembesül az elérhető fizetéssel az érdeklődő. Maga az iskolaszövetkezet, azaz a budapesti iroda egyébként a belvárosban található, de nem kell megijedni, hiszen maga a jelentkezés is online formában, nagyon kényelmesen történik, ha pedig kiválasztásra kerülünk, lehet készülni a következő körre, az interjúra. Ehhez, és még megannyi, a munkavállalással kapcsolatos témához hasznos információkat találhatunk az oldalon, a blog részen. Így akinek nincs sok tapasztalata munka terén, az se essen pánikba, inkább olvassa el ezeket a lényegre törő bejegyzéseket, hogy a néhány jó tanács megfogadása után újult erővel, magabiztosan térhessen vissza a munkakereséshez! Nem lehet elégszer ismételni, hogy mennyit számít az átgondolt, igényesen összeállított önéletrajz, valamint az interjú során a magabiztosság, a jó kisugárzás, a bátor és gördülékeny kommunikáció.

A TopiWork diákoknak szóló menüpontja alatt található a Gy. I. K. – ezt mindenképpen érdemes átböngészni, mert tényleg a legalapvetőbb kérdésekre ad választ, emellett a munkavállalás lépéseit és az általános tájékoztatót is tartalmazza ez a menüpont.

De nem csak a diákokhoz, hanem a potenciális partnercégekhez is szól a TopiWork, szóval aki diák munkaerőben gondolkozik, az jelentkezhet az iskolaszövetkezetnél, mint állást kínáló fél. Ugye, milyen szuper? Nem csak a meglévő, hosszútávú szakmai kapcsolatait ápolja a TopiWork, hanem kész újakat is kötni annak érdekében, hogy az álláskereső fiatalok és a cégek kölcsönösen jó lehetőségekhez jussanak.

iskolaszövetkezet

Ha diákmunkáról van szó, érdemes bízni bennem, ugyanis személyes tapasztalatom van a TopiWork-kel. Ugyan már nem járok egyetemre, de tavaly általuk találtam meg azt a pozíciót, ahol végül a gyakornoki időmet töltöttem. Nagyon szép emlékeket fűzök ahhoz az időszakhoz, és nagyon jó referencia volt számomra a hely, amikor visszaköltöztem a szülővárosomba. A tanulmányaimmal is kényelmesen össze tudtam egyeztetni a ráérést, soha nem volt ebből probléma, a megkeresett pénzből pedig nem csak a szépségápolási szereket és egyéb csajos dolgokat tudtam finanszírozni, hanem az albérletemet is, szóval tényleg szuper lehetőség volt számomra. A titok annyi volt, hogy mindig néztem az újabbnál újabb állásokat és készenlétben álltam a friss önéletrajzommal, hogy ha valami megragadja a figyelmemet, tudjak is rá jelentkezni egyből. Végül nagyon is bevált ez a taktika, és egészen hamar találtam munkát – abban az időszakban nem egy barátom jutott egyébként a TopiWork-ön keresztül szuper gyakornoki pozícióhoz vagy időszakos munkához, ki mit keresett éppen.