A szépség eléréséhez szükséges a belső harmónia is

Kifejezetten sokat törődöm a külsőmmel, bár szerintem nem többet, mint bármelyik másik nő. Nem szoktam magam agyonsminkelni, és nem töltök hetente több napot a kozmetikusnál, de igyekszem figyelni rá, hogy a bőröm mindig feszes, és szép legyen, jól hidratált és puha. Ugyan így a hajam egészségéről is igyekszem gondoskodni, valamint próbálok odafigyelni a testsúlyom megtartására is, valamint az izmaim fejlesztésére, szinten tartására. Ettől függetlenül nagyon szeretem a jó ételeket nem csak elkészíteni, de megenni is, így néha komoly nehézségeim akadnak, de alapvetően jól formában tudom magam tartani egy kis odafigyeléssel. Sokáig azonban ez nem volt így.

Korábban hiába is erőlködtem valahogy nem működtek úgy a dolgok, ahogy azt elterveztem. Az egyetemet nem fejeztem be, inkább állás után néztem, de nem igazán sikerült olyat találnom, ami tökéletesen megfelelt volna az elvárásaimnak. De legalább meg tudtam élni. Persze ebben az időszakomban is igyekeztem odafigyelni magamra. Azonban sehogy sem sikerült. Volt, hogy felszedtem pár kilót, aztán meg már kórosan sovány lettem, miközben próbáltam ledolgozni. Az edzéseknél is hol megerőltettem magam, hol meg semmit nem csináltam. Valahogy nem sikerült belőnöm az arany középutat. Kellett egy kis idő, amíg végül rájöttem, hogy az egész életritmusommal gond van. Egyszerűen a munkám túl sok időt elvett az életemből, és egyáltalán nem kerestem vele annyit, amiért ez az áldozat megérte volna. Lényegében épp hogy eléldegéltem, amiért rengeteget dolgoztam. Ez pedig sok stresszel járó élet, ami nem épp egészséges. Egy fél év után el is döntöttem, hogy váltani fogok, de már a keresgélés közben rájöttem, hogy nem is lesz ez olyan egyszerű. Végül arra jutottam, hogy alapos változásokra van szükségem, így elhatároztam, hogy ausztriai állást fogok vállalni, révén, hogy elég jól beszélek németül, és legalább kiszakadok egy kicsit a jelenlegi valóságomból. Persze ez sem olyan egyszerű dolog, mint elsőre hangzik. nem igazán volt kitől tanácsot kérnem, ugyanis nem nagyon ismertem olyat, aki korábban már dolgozott kint. Azt persze tudtam, hogy a különböző idényekben rengeteg vendéglátó iparban szükséges alkalmazottat keresnek, így valószínű volt, hogy lesz nekem is hely, mint felszolgáló, vagy szobalány. De egyedül belevágni, minden információ és tapasztalat vagy épp jó tanács nélkül kissé ijesztőnek tűnt. Végül egyik barátom ajánlására felhívtam egy céget, a Tiroli Álláskereső csapatát, hogy segítsenek ki egy kicsit. Mint kiderült életem egyik legjobb döntése volt ez.

ausztriai állásEgy rövid nyelvteszten megbizonyosodtak róla, hogy valóban nem állok hadilábon a német nyelvvel, majd bele is kezdtünk a munka érdemi részébe. Először is Szimonetta összedobott nekem egy zseniális önéletrajzot. Annyira jó lett, hogy mikor elolvastam, rögtön alkalmazni is akartam magamat. Majd lefordították az összes referenciám németre és szétküldték a partnereik között az anyagot. Ezek után pedig nem győztem válaszolni az e-mailes ajánlatokra, és a telefonos megkeresésekre. Végül alig 4 nap után sikerült kiválasztanom a számomra tökéletesnek tűnő állást, és miután átbeszéltem Szimonettával, ki is utaztam, hogy lekezdjem munkámat a téli idény alatt. Először kissé ugyan aggódtam, hogy mi lesz, ha nem tetszik, vagy gonoszak lesznek velem a többiek, elvégre is én leszek a friss hús, de azért az sokat segített, hogy tudtam, ha bármire szükségem van, akkor a Tiroli Álláskereső csapatára számíthatok.

Egész idő alatt tudtam tartani velük a kapcsolatot, hol Ivett, hol Szimonetta volt kénytelen elviselni lelkes beszámolóimat. Egy biztos, hogy az első pár nap után minden aggodalmam elszállt, és helyébe a tökéletes megelégedés lépett. A munkahelyem egy gyönyörű hegyvidéken volt, kellemes szobám volt, ahol csak én laktam. Kellet ugyan dolgozni, de elég nagy fizetést kaptam a munkámért cserébe és bőven volt szabadidőm is. Ennek köszönhetően az életvitelem egy csapásra helyre állt. Hamarosan már nem kellett a testsúlyommal és hasonlókkal bajlódnom. Minden a helyére került. A legnagyobb súlyingadozásom azóta nem haladta meg az egy, két kilót, és az edzéseimet is kiegyensúlyozottabbá tudtam tenni, csak úgy, mint az életem.

Annyira jól sikerült a kiruccanás, hogy azóta is ki szoktam járni mind a nyári, mind a téli szezon alatt. Immár 4 kint töltött félévet tudok a hátam mögött, mindig más helyen dolgoztam, de mindegyik hellyel tökéletesen meg voltam elégedve. És ezt mind a Tiroli Álláskereső csapatának segítségével értem el, amiért örökké hálás eszek nekik. Aki pedig olyan szép és kiegyensúlyozott nő szeretne lenni mint én, annak csak azt tudom mondani, hogy hiába minden kence, a legfontosabb alapszabály az ép testben ép lélek.