Így kezdődik az elhidegülés

Azzal talán nem mondok senkinek újdonságot, hogy a párkapcsolatokban bizony eljön az a korszak, amikor már nem rajong a két fél annyira egymásért, mint korábban. Ilyenkor kezdődik az, hogy a romantikus vacsora közben már nem végig egymás tekintetét keresik a partnerek, hanem inkább tévét néznek. Vagy évfordulóra az ajándékadás már smafu, miközben szülinapra is maximum egy pár zokni, vagy egy kozmetikai arckezelésre jogosító kupon az ajándék. Ez valamilyen szinten természetesnek is felfogható, bár semmi képen sem szükségesnek mondható.

Látni olyan ellenpéldát is, hogy az idősödő pár, már túl az ötvenen is mindig próbál egymás kedvében járni. Néha egy kis virág, figyelmesség gyanánt, vagy a férj kedvenc ételét kapja vacsorára, egy átlagos őszi napon is. Nem túl megerőltető dolgok ezek, miközben azt sugallják, hogy imádod a másikat, és minden percben figyelsz rá.

Nálunk is sajnos bekövetkezett ez, ráadásul sokkal korábban, mint az várható lett volna. Kezdetben szerettünk együtt vacsorázni, a tévé alig ment ez idő alatt, és beszélgettünk olyan semmit tevő dolgokról, mint hogy kinek milyen napja volt, stb. Aztán egyre többször ment a tévé, évfordulóra már csak egy arckezelést kaptam, születésnapomra meg egy parfümöt, amilyet előtte soha nem használtam, ráadásul az illata is idegen volt tőlem. Az arckezelésnek egyébként örültem, mert rengeteg olyan extra szolgáltatást is tartalmazott, amelyet alapesetben nem szoktam igénybe venni, de így most megtapasztalhattam, a valódi értéküket, és megfogadtam, hogy ezen túl én is kérni fogom azokat. De a parfümöt egyből tovább adtam az anyámnak, mert tudtam, hogy ő szereti a hasonló illatokat. Cserébe én sem voltam rest: a párom szülinapjára kiterveltem, hogy castrol motorolajt fogok neki rendelni. Hasznos és fogyóban is van, ergo előbb-utóbb meg kell venni, szóval akkor legyen ez a hatalmas szülinapi meglepetés, gondoltam én.

Találtam is a neten egy webshopot, ami ha az előzményekből tett következtetésem nem helytelen, akkor a párom is innen szokott rendelni motorolajt. Ez már valószínűleg több figyelmességet árul el részemről, mint a parfüm részéről. Meg is rendeltem a castrol motorolajt, ami nagy meglepetésemre igen hamar kiszállításra is került. Ezen felül még jóval kedvezőbb árú is volt, mint más webshopok, így jól jártam. Az volt a szerencsém, hogy a munkahelyemre rendeltem, így bent is tudtam hagyni az irodámban addig, amíg nem érkezett el a nagy nap.

Egyébként, ha hasonló céljaitok lennének az ajándékokkal, mint nekem az volt, hogy felhívjam a figyelmet a kettőnk közti elhidegülésre, akkor semmiképp se castrol motorolajt válasszatok ajándékba, ugyanis az én párom rettenetesen örült neki. Sőt meg is dicsért, hogy milyen jó, hogy tudtam, hogy mi az, amire igazán szüksége van. Nem várt eredmény volt valóban, de remélem a pozitív megerősítés is megfelelő lesz a célom elérésére. Hátha eljutott az agyáig, hogy ha már én ennyire figyeltem az igényeire (még ha akaratomon kívül tettem is) akkor legközelebb ő is megteheti értem ugyanezt.

Kíváncsian várom a következő ajándékomat, higgyétek el, be fogok számolni róla!