A számítógépet is megéri ápolni!

A szépségápolás, úgy gondolom, nem csupán a mi külsőnkkel kapcsolatban kell, hogy megjelenjen, hanem életünk más részeiben is. Lehet valakinek akármilyen szép a bőre, manikűrözött a körme, festett a haja, vagy divatos a ruhája, ha egyébként igénytelen. Ha például elmész egy randira, a külcsín, az első benyomás kellemes és vonzó, aztán utána pár találkával később elmész az illető lakására, és ott látod, hogy nincs letörölve a mosdó pereme, a bejárati ajtó mellett kikészítve bűzölög a szemeteszsák és a ruhák csak úgy be vannak dobálva a szekrénybe. Nem tudom ki hogy van vele, de én abban a pillanatban búcsút intenék és kifordulnék az ajtón.

Ez most azért horgadt fel bennem ennyire, mert ismerősöm átküldött a facebook-on egy képet egy nagyon koszos számítógépről. Tele volt zsíros ujjnyomokkal és további, meghatározhatatlan eredetű foltokkal, a klaviatúrában csírázni kezdett a burgonyaszirom belepotyogott morzsája, a gép oldala pedig felnyitva „szellőzött” ami úgy nézett ki, mintha egy nősténymacska odaszült volna egy alomnyi porcicát.

Attól a szent pillanattól nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mi lehet az én számítógépemben. Habár különösebb panaszom nem volt rá, mégis rögtön felkerestem egy asus szervizt. Bár tudom sok ilyen szolgáltatás van, ahol asus-t szervizelnek, mégis nekem egy ismerősöm ezt ajánlotta.

Az ügyfélfogadás szakszerű volt és kedves, nem nevettek ki a „rigolyám” miatt. Miután bevittem átvizsgálásra a számítógépemet, nem csupán a szoftveres és hardveres karbantartást végezték el rajta, hanem letörölték róla a port és a képernyőről is az ujjlenyomatokat. Amikor megkérdeztem, egy sor otthoni tisztítási és ápolási tanácsot kaptam, ám figyelmeztettek, hogy ezeket mind óvatosan kell tenni, és tisztítószerekkel végképp ne közelítsek az érzékeny részekhez. Ha pedig bármi további probléma felmerülne, akkor a pcmentor egy olyan asus szervíz, amelyhez bármikor nyugodtan fordulhatok.