Gyorsabban lett energia tanúsítványom, mint műkörmöm!

Múlt heti történet, de még mindig nagyon nevetek rajta. Az a helyzet, hogy előbb lett készen az egyik eladó házunk energia tanúsítványa, mint hogy meg tudtam volna csináltatni a körmömet a barátnőm esküvőjére. Ilyen is van…

Már régóta szerettem volna egy új technikát kipróbálni, ami a viaszos japán manikűr előnyeit elegyítette a modern géllakkos technikával. Nagyon tartós és egészséges eredményt lehet így elérni, ráadásul az egész kezet ápolja, nem csak a körmöket… A nyári befőzés után nagyon nagy szükségem volt egy ilyen gondos kezelésre, mert a lekvár nem tesz túl jót az ember megjelenésének.

Szóval, felszerelkeztem és időpontot kértem a kedvenc körmösömhöz az új kezelésre. Szombaton volt az esküvő, én pedig azt gondoltam, csütörtök pont megfelelő nap lesz. Reggel elkészíttetem, van időm megszokni, de szombaton még bőven frissnek fog látszani, nekem pedig nem kell izgulni, hogy nem tudom megcsináltatni a sminkemet, ilyesmi…

Természetesen, mint ahogy lenni szokott, minden egyszerre történt. Timi, a körmös lány már éppen áztatta a kezemet, amikor csörgött a telefonom. Az a fiatalember hívott, aki szerette volna megvenni a lakást, amit a mamámtól örököltem. Jó áron, készpénzért, azonnal. Tudtam, hogy neki nagy szerelem a lakás és nagyon kedvező árat kínál érte (a családja a szomszédban lakott és már régen kinézték a lakást, jóval azelőtt, hogy meg mertük volna hirdetni). Szóval, a kémia jól működött… De a fiatalember most már kétségbe esett: neki le kell kötnie a lakást, hogy időben elkezdhesse a felújítást, különben elúszik a munkával és akár az is lehet, hogy pénzügyileg veszít a dolgon. Udvariasan kért, hogy siessünk.

Timi, a körmösöm mindent hallott… Mivel ő általában mindent hall, máris volt egy csomó kérdése, amit az eddigi látogatóitól tanult:

Ez volt az a pont, amikor a homlokomra csaptam. Az ügyvéddel persze beszéltem, de a tanúsítványt elfelejtettem… Már több éve, minden lakás eladásakor kötelező ellenőrizni, hogy a lakás rendelkezik-e energia tanúsítvánnyal és azt csatolni kell a szerződéshez. De én eddig sosem adtam el vagy vettem lakást úgy, hogy ez a szabályozás életben volt. Ennek megfelelően ez a pont tényleg kimaradt a listámról.

Teljesen kétségbeestem, egy pillanat alatt levert a víz. A barátnőimtől azt hallottam, hogy energia tanúsítványt kiállítani akár hetekbe is telik… Hogy lehettem ilyen felelőtlen?! Lehet, hogy bukom a lakásra az ajánlatot?

Timi csak mosolygott… Neki természetesen erre is volt megoldása. Az egyik vendégétől hallott egy cégről, ők azok, akiket fent is linkeltem. Nagyon jó áron dolgoznak és akár 12 órán belül is el tudják intézni a papírt, bár ahhoz szerencse kell. Kis kereséssel hamar megtaláltuk a céget és már hívtam is őket. Szerencsére a kollégájuk pont szabad volt, így már aznap, pár órával későbbre meg tudtuk beszélni az időpontot az ingatlan felmérésére, ahogy ők mondták.

Timi csak legyintett: addigra otthon leszel! Annyira mélyen a bőrödbe ivódott a gyümölcsök festékanyaga, hogy a nagy részét csak holnap tudom rendbe hozni. Vissza kell jönnöd hozzám, mint az orvoshoz, kontrollra.

Kicsit csalódottan vettem hazafelé az irányt. Pontosan a megbeszélt időpontban viszont csengetett a cég alkalmazottja és már el is kezdte a lakás felmérését. Profin, gyorsan dolgozott. Elmondta, hogy náluk több területen is vannak illetékes mérnökök, így szinte minden hová elég gyorsan ki tudnak érni a terepszemlére.

Egy fél óra alatt végeztünk, ő pedig megígérte, hogy ha meglesz a tanúsítvány, a sorszámot átküldi SMS-ben, a szerződésbe már bele tudjuk tenni, magát a papírt pedig majd futárszolgálattal utánam hozzák.

Egy kicsit feszült voltam, sokára tudtam elaludni. Másnap délután visszatértem Timihez, és reméltem, hogy ezúttal be tudja fejezni a körmeimet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a helyzet… De a reggeli kézmosásnál megláttam, hogy igaza van… sokat világosodott, szépült a kezem az ő varázslatainak a hatására. Hálás vagyok a szakértelméért (Igen, Timi, ha olvasod, érezd magad vállon veregetve!), a becsületességéért, azért, hogy lelkiismerettel végzi a munkáját. Pont úgy, mint az energia tanúsítványos cég…

Abban a pillanatban ugyanis, amikor leültem Timi székébe, rezgett a telefonon. Megjött a tanúsítvány száma! Alig 14 óra alatt sikerült elintézni! Teljesen meglepődtem!

Ha minden jól megy, a cég, akiket Timi ajánlott, nagyon gyorsan dolgozik és mindent megtesz a zökkenőmentes szolgáltatásért. Nekünk a pici lakás felmérni egy olyan 14 ezer forint körüli összegbe került, Timiék kertes házát anno 20 ezer forint környékéért intézték. Szerintem ennyit megér a kényelem, a szakértelem és a becsületes tempó.

Timivel azóta is sokat nevetünk: gyorsabban meglett az energia tanúsítvány, mint hogy elkészült a teljes manikűröm. Természetesen ez egy kicsit Timi érdeme is.