Jó webshop, jó árak és egy új epilátor

Mint minden lánynál, előbb-utóbb nálam is eljött az az idő, amikor egyre inkább elkezdtem érdeklődni a sminkelés iránt. Kezdetben mindig összevásároltam egy csomó mindent, jóformán anélkül, hogy tudtam volna, hogy mi mire való, csak pakolgattam a kosaramba a mindenféle arctisztítókat, sminklemosókat. Aztán úgy nagyjából a húszas éveim elején kezdtem el komolyabban foglalkozni a dologgal, pontosabban tudatosabban. Már utána olvastam dolgoknak alaposabban, és ezáltal meg is tanultam egy csomó mindent. Ezzel eljött az az idő is, amikor már elég nagynak és bátornak éreztem magam ahhoz, hogy epilátort használjak. Szerintem minden lány, nő tudja, hogy ez miért is olyan nagy dolog. Nekem elég magas a fájdalomküszöböm, de az epilátor használatának a gondolatával is ki lehetett kergetni a világból. De persze, azt is megtanultam, hogy nem mindegy, hogy milyen készüléket használ az ember, úgyhogy nekiálltam felkutatni egy olyat, amivel kevésbé fájdalmas a procedúra.

Először az epilátor árak alapján kezdtem el nézelődni, aztán hamar rájöttem, hogy ez nem jó módszer, mert hiszen nem az ár volt az elsődleges döntési szempont. De végül is mindenképpen megérte, mert így találtam meg azt a webshopot, ahonnan meg fogom majd rendelni az epilátort.

A bestmarkt.hu oldaláról van szó, ahol egyébként egészen a laptopoktól kezdve, a fényképezőgépeken át, egészen a tabletekig, nagyon sok minden megvásárolható.

A honlapon található információknak köszönhetően rájöttem, hogy amikor kipróbáltam az otthoni készüléket, azt nagyon rosszul csináltam. Ugye az epilátornak is vannak fokozatai. Én azt gondoltam, hogy a magasabb fokozat használatával kevésbé fájdalmas a művelet, hiszen gyorsabban távolítja el a szőrt, így hamar túl is lehet esni a dolgon. De megtudtam, hogy az érzékenyebbnek számító területeken ez egyáltalán nem javasolt, mert pont a gyorsaság miatt nagyobb lesz a fájdalom. Hát, mindig tanul valami újat az ember.

A webshop kínálatát látva elgondolkoztam, hogy habár az epilátor árak alacsonyabbak, de mégis talán jobb lenne egy otthoni lézeres szőrtelenítő. Az ötletet hamar el is vetettem, mert ezek a készülékek, nemcsak, hogy drágábbak, de – szerintem – kevésbé tartósak is. Hiszen minden ilyen készülék adott villanásszámig használható. Míg ezzel szemben egy epilátor akár hosszú éveken át is működőképes, ha megfelelően van tisztítva és karbantartva.  Azt is megtudtam, hogy nem csak csipeszes és villanófényes szőrtelenítő epilátor készülékek is vannak, hanem pengések is. Bár ezek szerintem gyakorlatilag elektromos borotvák, úgyhogy úgy döntöttem maradok a hagyományos, csipeszes verziónál.

Ami az epilátor árakat illeti: a legolcsóbb eszköz egyébként hihetetlenül olcsó, alig több mint kétezer forint. Ez persze semmi extrával nem rendelkezik, de ha kibírnám, akkor biztos ezt választanám. Kíváncsiságból megnéztem a legdrágább készüléket is a bestmarkt.hu webshopján, ami több mint 62.000 forintba kerül, de ez viszont már egy komplett szépségápolási csomag, mert epilátor, borotva, és arctisztító csomag is található benne, több kiegészítővel.

Úgyhogy azt kell mondanom, hogy elég széles az epilátor árak skálája és összességében elég kedvezőek. Ez pedig azt jelentette nekem, hogy egészen biztos, hogy fogok találni olyat, ami minden tekintetben megfelelő lesz.

Mivel lehetőség van népszerűség alapján sorba állítani a kínálatot, így én is így tettem. Ugyan meg lehet adni bizonyos feltételeket, amelyekkel szeretnénk, hogy rendelkezzen az epilátorunk, de úgy döntöttem, hogy inkább a népszerűség alapján kezdek el keresgélni. Persze figyelembe vettem a fokozatok számát, hogy nedves vagy száraz bőrön használható-e. Na meg persze azt is, hogy milyen színű, habár ez a működését egyáltalán nem befolyásolja, és jó eséllyel nézegetni sem fogja senki, de szerintem lélektanilag nagyon is fontos, hogy milyen a színe.

Az elején azt mondtam, hogy az epilátor árak egyáltalán nem voltak fontosak, de a végére mégis azok lettek, ennek szintén lélektani okai voltak. Úgy gondoltam, hogy ha veszek egy drágább, több fejes készüléket, akkor nagyobb lesz a motivációm arra, hogy használjam, hiszen másképp csak kidobott pénz.

Végül egy komplett kis csomag mellett döntöttem, magasabb árkategóriában, de a helyzet az, hogy még nem rendeltem meg, kicsit húzom az időt, de már betettem a virtuális kosaramba.