Néha elég egy kis lökés is, aztán már a dolgok maguktól mennek

Egy kedves barátnőmmel, akivel már kislány korunk óta ismerjük egymást, a múltkor összefutottunk a kozmetikájában. Tulajdonképpen a szó klasszikus értelmében nem is nevezhetnénk kozmetikának, ugyanis a lakásuknak egy helyisége van berendezve mini szépségszalonnak, ott fogadja a vendégeit – természetesen teljesen legálisan, bejelentve, egyéni vállalkozóként. már lassan 20 éve csinálja, így szerzett benne némi gyakorlatot. Tulajdonképpen a szépségápolás is olyasmi, mint a fogorvos, azaz bizalmi kérdés. Én például csak hozzá lennék hajlandó beülni kezeltetni az arcomat, másban nem biztos, hogy ennyi bizodalmam lenne, mert Julival annyira egymásra vagyunk hangolódva, hogy szinte kitaláljuk egymás gondolatait. A férjével, Istvánnal úgy osztoztak meg a lakásukon, hogy az egyik kisebb szobát Juli használja munka célra, a másikból pedig tervező helyiség lett, ugyanis István mérnök. Máshogy nem is nagyon tudnának létezni, ugyanis a tervezéshez, rajzoláshoz nem feltétlenül ideális a női csevej, tehát amíg az egyikük napközben helyszínre jár, felmér, tárgyal, addig a másik otthon üzemelteti a vállalkozását, cserébe mikor István délután vagy este tervez, addigra Juli már nem vállal ügyfelet. Sosem értettem meg teljesen, hogy hogyan tudják ez ilyen jól összeegyeztetni, de ez maradjon az ő titkuk, a lényeg, hogy működik.

Szóval amikor a múltkor Julinál jártam, láttam, hogy eléggé el van kenődve. Természetesen azonnal észrevettem rajta, de még nem mertem semmit se kérdezni. aztán amikor láttam, hogy egy kövér könnycsepp gördül le a szeméről, akkor már kénytelen voltam egyenesen neki szegezni a kérdést: mi bántja ilyen nagyon? Elpanaszolta, hogy István kapott egy nagyon jó állásajánlatot Győrben, és ahogy elmondta a részleteket el kellett ismernem, hogy ennél jobbat kívánni sem igen lehetne. Viszont mi, vagyis ők itt, Budapesten építették fel az eddigi életüket, tehát ha István elvállalja a munkát, akkor vagy mennek mind a ketten és talán lesz valami, talán nem, vagy útjaik különválnak és néha hétvégente találkoznak. Mert ugye Juli sem szerette volna feladni eddigi hivatását, legalább a konyhapénzt meg tudta vele keresni. De most tanácstalan volt, azt sem tudta, hogy hogy álljon a dologhoz, tudnának-e egyáltalán lakást találni ott, és hasonlók. Természetesen próbáltam megnyugtatni, hogy biztos van rengeteg eladó lakás Győr környékén, nem létezik, hogy ne találnának egy ugyanilyet, ha nem még jobbat.

eladó lakás győr

Aztán beugrott, hogy pár napja keresgélés közben belebotlottam egy oldalba, ami nagyon hasznosnak bizonyult a számomra, és úgy emlékeztem, hogy lakáshirdetések is voltak rajta. A nextapro.hu emlékeim szerint egy nagyon könnyen használható, igazán megbízható oldal, ahol csak olyasmi jelenhet meg, ami megfelel a komoly kritériumoknak. Tényleg csak jó és értékes tartalom van fent, felesleges átverések és butaságok nélkül. Gyorsan oda is ültünk kezelés után a számítógépükhöz és kikerestem neki a nextapro.hu-t, hogy megmutassam, mire is gondolok. Eladó lakás Győr témában sorra hozta ki a jobbnál jobb hirdetéseket, Julit egészen elbűvölte az oldal egyszerűsége és használhatósága. El is köszöntem tőle és elindultam, hagytam, hogy kibontakozzon.

Mikor egy héttel később mentem a következő kezelésre már sokkal vidámabban fogadott. Elújságolta, hogy István elvállalta a munkát, ráadásul sikerült egy olyan eladó lakást találniuk Győrben, amiben van elég hely, hogy folytatni tudja a munkát. Sajnálta ugyan, hogy fel kell adnia az itteni vevőkörét, többek között engem is, de amilyen talpraesett, biztosra veszem, hogy ott is hamar feltalálja magát. Megígértük egymásnak, hogy feltétlenül kapcsolatban fogunk maradni, és annyiszor látogatjuk meg egymást, ahányszor csak lehetséges. Örültem neki, hogy csak a kezdő löketet kellett megadnom, és a barátnőméknek most egy teljesen új, és valószínűleg sokkal nyugodtabb életre nyílt ezáltal lehetőségük.