A szépségszalonban tudtam meg többet a csatorna beszerelésről

A barátnőmmel, Ildivel rendszeresen járunk szépségszalonba. Örülünk, hogy erre az időre a pasik és a gyerekeink is lekopnak, mi pedig csajos témákról tudunk pletykálni a fodrász, műkörmös és luxus kozmetikai kezelések közepette. Többnyire azt szoktuk ilyenkor megbeszélni, hogy ki milyen új kozmetikumot, táskát, ruhát vagy cipőt vásárolt az elmúlt időszakban, melyik étteremben vacsorázott, mi a helyzet a család életében, vagy hogy melyikünk hova tervezi a következő nyaralását.

Meglepő módon Ildiről néha kiderül, hogy a pasis témákban is otthon van. A múltkor például meghúzódott a lába, így a szépségszalon mellett a táncóráin sem tudott részt venni. Mit is csinál otthon egy nő egész nap, főz-mos-takarít? Egy fenét! Ő biztosan nem, bár anyaként is igyekszik helyt állni a tökéletes megjelenést és női magabiztosságot igénylő helyzetek megoldása mellett. Ildi, aki szinte mindig tűsarkúban járt, otthon maradt a férjével futballbajnokságot nézni! Utána pedig nekünk próbálta elmesélni a szalonban hogy mi az a les, ami egy csak nőkből álló társaságban eléggé furcsán vette ki magát.

Nemrég Ildi megint egy pasis témába ásta bele magát. Új nyaraló építésébe kezdtek ugyanis, ő pedig eldöntötte, hogy mindent szeretne tudni a csatorna beszerelés kapcsán. Az érdeklődését a topvizgazfutesszerelo.hu weboldala csigázta fel ennyire, akiket a férje megbízott a nyaraló csatorna beszerelési munkáival. Azt mondta, nagyon jó és profi munkát végeztek.

Egy házon mindig van mit alakítani, szépíteni, ráadásul az irodánkba sem ártana már beszerelni egy új központi klíma berendezést – bár akkor még nem tudtam, hogy ez hogyan kapcsolódik a témához, mivel elsőre szinte mindenkinek a szennyvízcsatorna ugrik be, amikor csatornázásról hall. Emiatt az én érdeklődésemet is felkeltette a csatorna beszerelésről szóló weboldal, ami a káoszt is sikeresen eloszlatta a fejemben. Leírták ugyanis, hogy a szennyvízcsatornán és a szintén ismert ereszcsatornán kívül sok ingatlanban van légcsatorna is, amelynek a kiépítése nagyon is jól jön, ha én központi klímát szeretnék.

Kértem is egy visszahívást az egyszeren kitölthető űrlap segítségével, ahol röviden leírtam, hogy miért lenne szükségünk légcsatorna beépítésére. Hamarosan jelentkeztek is a szakemberek a megadott telefonszámomon, a következő lépésben pedig már a férjemet is bevonva egyeztettünk a pontos tervekről, méretekről és a csövek elhelyezéséről. Kicsit megijesztett, hogy bontani kell a falat, de a szerelők biztosítottak róla, hogy az esztétikára és a hozzáférhetőségre egyaránt oda fognak figyelni. Mert hát a logkondi berendezéseket és a hozzájuk tartozó légcsatorna rendszert évente ellenőriztetni, tisztítani, esetenként pedig javítani kell. Egy ilyen profi brigád persze már hozzászokott ehhez, így ez nem tartozik a kihívást jelentő feladataik közé.

Természetesen a szakemberek mindent megtettek, hogy a terveknek megfelelően, minden részletre odafigyelve szereljék be a csatornát. Nagyon tetszett a végeredmény, mivel teljes mértékben esztétikusra sikerült, a hűtő-fűtő berendezés pedig kitűnően működik. Megegyeztünk, hogy amikor karbantartásra kerül a sor minden évben, akkor is őket fogjuk megbízni. Egy esetleges meghibásodástól sem tartunk túlságosan, mivel, ha mégis bekövetkezne, gyorsan és garanciálisan vállalják a javítását.

Időközben az ereszcsatorna tisztítására is megkértük őket, ha már így alakult, mivel az kezdett eltömődni a ráhullott levelektől. Mivel fontos számomra a környezettudatosság, szerettem volna, hogy a lefolyó esővizet valamilyen formában újra tudjuk hasznosítani. Ők azt javasolták, hogy építsünk be a csapadéknak egy tárolót, és el is végeztek kisebb módosításokat a csatorna egy részén, hogy az tökéletesen illeszkedjen hozzá.

Örülök, hogy Ildi, a szépségszalonos barátnőm segítségével egy fontos és hasznos, bár kevésbé nőies témába áshattam bele magam, és ezáltal az iroda légcsatornázása is sikeres volt. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a szakemberek, ennek ellenére még mindig azt gondolom, hogy a férjem műszaki dolgokban sokkal jobban otthon van, mint én nőként. Én inkább maradok a szépségápolásnál, remélem, legközelebb ismét sminkeléssel vagy öltözködéssel kapcsolatos tanácsokat kapok Ilditől.