Motoros életmód

A szépségem és egészséges a két esszenciális dolog az életemben. Szeretek törődni magammal, mivel szeretem magamat. Boldog, harmonikus éltet próbálok élni, hogy minden pillanatát maximálisan ki tudjam használni. És mivel, mindemellett az izgalmakat is nagyon szeretem, így hát három évvel ezelőtt neki fogtam motorozni.

Hogyan tud egy lány, aki a szépségéért és az egészségéért aggódik motorossá válni? Először is, had emeljem ki, hogy már tíz éve rendszeresen sportolok: szaladok, jógázom, valamint gyúrok. Ez azért fontos, mert nem szeretném, ha rossz kép alakulni ki bennem rólatok: erős és izmos vagyok! Másodszor pedig, tudom, hogy a motorozás egy veszélyes sport, valóban félek is tőle, hogy egyszer véletlenül balesetet szenvedek és valami megváltozik a testemen, ami miatt újból meg kell tanulnom szeretni magamat. De ettől függetlenül, próbálok óvatosan vezetni és boldoggá tesz a motorozás.

Hamar rájöttem, amikor elindultam ezen hobby útján, hogy a motoros sisak nem minden. Azon túl, hogy a süvítő szél miatt gyakran fáztam a járművön, a kezeim is rettentessen kiszáradtak. Hiába kenegettem a jól bevált glicerines, kézzel készült kézkrémemmel, sehogy sem akart vissza kerülni a régi kerékvágásba. Ekkor döntöttem el, hogy az egészségem érdekében bevásárol: veszek magamnak motoros kesztyűt és női motoros ruhát.

Fórumokon keresgéltem a márkák és a termékek után, hisz szerettem volna motoros ruhából is meggondoltan választani, pont úgy, ahogy minden másból is így szoktam. Elsősorban nagyon szeretem a hazai termékeket mindenből, hisz ezzel támogatom az országomat, ahol élek. Aztán, szeretek úgy vásárolni, hogy a termék, amit kiválasztok, jó minőségű legyen, ezért akár sokkal több pénzt is hajlandó vagyok kiadni érte. Szintén figyelek arra, hogy hogyan néz ki, mennyire passzol a stílusomhoz és az aktuális divathoz a kiválasztott ruha. Valamint, mostanában a tudatos vásárlásra is figyelek és minél kevesebb szemetet próbálok haza vinni a vásárlásaim során. (A boldog élet egyik titka, hogy a környezetem is boldog legyen. Ebbe a természet is bele tartozik, amire vigyáznunk kell.)

Szóval ilyen kritériumokkal indultam neki a fórumozásnak. Először főként külföldi márkákkal találkoztam, már, már kezdtem azt hinni, hogy nincs is hazai, amikor a shox.hu webáruház kínálatában találkoztam a Sixgear márkával. Nagyot dobbant a szívem, hogy végre valami hazai, és nem kínai gyárakban készült, nyugati mákrák által előállított szar, ami készítése közben ráadásul egy csomó szemetet termelnek ki, plusz a munkások nincsenek rendesen megfizetve. A következő kritérium természetesen az volt, hogy mennyire néznek jól ki a termékek, és mennyire passzolnak a stílusomhoz. Szerencsére ezzel sem adódott gondom, azonnal bele is szerettem néhány darabba. A termékvélemények alapján jó minőségű, tartós motoros ruhákat készítenek. Ezt persze, teljes valójában nem tudhattam előre, de a három év alatt volt időm megtapasztalni, hogy valóban így van. Már csak valahogy azt kellett megoldanom, hogy minél kevesebb szeméttel járjon a bevásárlás. Így hát beültem a nemrég vásárolt elektromos autómba és elgurultam a miskolci, Csaba Vezér úti üzletükbe, és ott vásároltam, ahelyett, hogy rendeltem volna, hiszen akkor egy halom csomagoló papír/műanyag maradt volna a nyakamon. Útközben a kedvenc natúr kozmetikumokat áruló üzletemet is útba ejtettem, szóval teljes volt a boldogság.

Vásároltam magamnak egy dzsekit a rövidebb utakra, egy teljes motoros ruhát a hosszabbakra, valamint egy csizmát és két pár kesztyűt mindenkori motoros viseletnek. Közben azt is megtudtam, hogy a motoros ruhák rengeteg funkciója között a védelem is ott van. És itt nem a szélre meg az esőre gondolok, hanem balesetek során fontos szerepet játszik a megfelelő öltözet.

Szóval, én így ápolom magam, ha motorozásról van szó. Egyébként arra mindig figyelek, hogy ne sminkeljem ki magam, amikor motorozok, mert olyankor például nem érzem jól magam a bukósisakban, de ez csak személyes vélemény. A körmeim mérete szerencsére nem játszik nagy szerepet a dologban, hisz a leghosszabb körömmel, amit én még be szoktam vállalni, is simán elférek a kesztyűben. Igazi csoda ez a ruházat, teljes mértékben érzem benne a nőiességemet, közben pedig tudom, hogy biztonságban vagyok.