A pénzügyi tanácsadás és a jó lakásbiztosítás többé nem luxus!

Vannak olyan dolgok, amiket luxusnak tekintünk, de nem kellene, hogy az legyen. Sokan a pénzügyi tanácsadást luxusnak tartják, pedig alapvető dolognak kellene lennie. Természetes, hogy nem ért mindenki profi szinten a pénzügyekhez és biztosításokhoz, éppen ezért vannak olyan cégek, akik segítenek nekünk meghozni a nehéz döntéseket.

Az egyik gyakori hiba, amibe az emberek beleesnek, az az, hogy a legolcsóbb lakásbiztosítást választják, aztán csak lesnek, amikor egy baleset után kiderül, hogy a biztosításuk nem terjed ki az okozott kárra. Ezért kell nagyon figyelnünk, mikor lakásbiztosítást kötünk. Fontos, hogy a legnagyobb kockázati tényezőket magában foglalja a biztosítás akkor is, ha ezzel egy kicsit magasabb lesz az ára.

A megfelelő lakásbiztosításnak nem kellene luxusnak lennie. Ugyanolyan fontos, mint az egészségbiztosítás. A társadalombiztosítás mindenkire kiterjed az országban, és mindenkinek ugyanazt nyújtja. Hiába kötelező egy lakásbiztosítás, mindenkinek a pénztárcája határozza meg, hogy milyen szintű biztosítást köt.

Ha megkötöttük a biztosításunkat, akkor érdemes azt időnként alakítani, hiszen a lakásunk változik, így a biztosításunk sem terjed ki mindenre egy idő múlva. Mindig gondolnunk kell rá, hogy a lakásunk aktuális állapotához igazodjon a biztosításunk, különben nagy meglepetések érhetnek, ha esetleg valami gond történik.

A pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon például tájékozódhatunk az aktuális biztosításokról és arról, hogy mire kell figyelnünk. Én is a segítségükkel kötöttem meg a lakásbiztosításomat.

Azt is fontos megemlítenünk, hogy nem csak a lakásunkat kell megvédenünk, bebiztosítanunk. A lakáson belüli tárgyainkat és akár a családunkat is érdemes biztosítani.

A pannonsafe oldalán láttam, hogy a lakásbiztosítás mellé lehet kiegészítő biztosításokat választani. Vannak olyanok, amik például a gépjármű assistancet nyújtják plusz szolgáltatásként, van olyan, amivel a háziállatunkat biztosíthatjuk, így, ha valamilyen baleset éri, teljesen, vagy részben a biztosító fizeti az orvosi ellátását.

Általában felmerülnek azok a kérdések, hogy kik köthetnek biztosítást. ez elég egyszerű, bárki köthet az ingatlanjára határozatlan idővel.

A pannonsafe egyébként nem csak lakásbiztosításnál nyújt segítséget. Lehet náluk kötelező gépjármű felelősség biztosítást is kötni, aminek a lényege, hogy fizetik a károkat, amiket okozunk, de ahhoz, hogy a saját gépjárművünkben esetlegesen keletkezett károkat is fizessék, már CASCO megkötésére van szükség.

A pannonsafe biztosítása 100% árgaranciát nyújt, több biztosítóval is kapcsolatban vannak, rengeteg kiegészítő szolgáltatással lehet igazán személyre szabnunk, hogy a legjobb ajánlatot kapjuk meg. Szeretem, mikor valami személyre szabható, hiszen nem mindenkinek ugyanazok az igényei az életben, ez a biztosításokra is igaz. A személyre szabhatóság és a rengeteg pozitív vélemény volt az, ami miatt én itt kötöttem meg kötelező és casco biztosításomat is. Egy korrekt biztosítóról van szó, ahol mindig az ügyfél az első.

Itt láttam, hogy vállalkozói biztosítást is lehet kötni. Ennek a létezéséről nem is tudtam, de a pannonsafe magas szakértelemmel rendelkező, biztosításokban jártas csapata a vállalatok biztosítási kötvényeivel is foglalkozik. A csapat összetett pénzügyi tudásával segít a vállalatoknak eldönteni, melyik biztosítási kötvény a legjobb számukra, illetve, hogy mit lehet kihozni a már megkötöttekből. A vállalkozóknak szinte kötelező ez a konzultáció, hiszen igazi profik osztják meg a tudásukat és segítenek abban, hogyan lehetne jobb, előnyösebb feltételeket kialkudni a biztosítóktól. A kisvállalkozásoknak ez hosszútávon profitnövekedést jelenthet, hiszen a kiadásaik csökkentésével jár. A legideálisabb biztosítás mindenkinek jár, de sokszor, mivel a vezetők nem jártasak a szakmában, rossz döntéseket hoznak. Abban segít a pannonsafe, hogy mindig a jó döntést hozzuk.

Ha a lakásunk és az autónk már biztosítva van, érdemes azon gondolkozni, hogy mit fogunk csinálni, ha megöregszünk és nyugdíjba megyünk. A nyugdíjrendszer bizonytalanságát kiaknázza a pannonsafe és a segítségükkel gondoskodhatunk későbbi anyagi biztonságunkról is.

Szeretem, hogy ezen az oldalon mindenről írnak egy kis bevezetést, egy tájékoztatót, amivel a magamfajta hozzá nem értők is képet kapnak az egyes biztosítások típusairól, a bennük rejlő lehetőségekről és arról, hogy miért érdemes megkötni őket.

A pannonsafe tanácsot ad minden biztosítással kapcsolatos dologban, nem csak a lakásbiztosításunkat érdemes náluk kötni. Igaz, ez nem érinti engem jelenleg, de fontosnak tartom, hogyha egy céggel szerződök, akkor tudjam, mit lehet még intézni náluk.

A cég foglalkozik a biztosításokon kívül még személyi kölcsönnel, lakáshitellel is. A lakáshitel egyre gyakoribb, hiszen az ingatlan árak nagyon magasak. De rengeteg bank, rengeteg különböző feltétellel kínál hitelt, így könnyen elveszhetünk a sok feltételben. Ha nem tudjuk, mi a legjobb a számunkra, akkor a pannonsafe segít rajtunk a kalkulátorukkal, mert a kölcsönök mind személyre szabottan adhatók.

Tehát, én a pénzügyi tanácsadást nem tartom luxusnak. Az okos ember biztosítást köt arra, amire csak lehet, mert sosem tudhatjuk, mikor lesz rá szükségünk. A legtöbb dolgot nem mi irányítjuk, sokszor önhibánkon kívül áldozataivá válhatunk mások gondatlanságának. Az ilyen helyzetekben jól jön az anyagi biztonság. A sok biztosítási termék közül pedig a pannonsafe segíthet megtalálni azt amelyik a számunkra a legkedvezőbb. A lényeg, hogy a legjobbat hozzuk ki a biztosításainkból és a pénzügyeinkből, amiben ez a nagy múltú, rengeteg szakértőt foglalkoztató cég segíteni tud nekünk. Megoldást kínálnak, ha elvesztünk a biztosítási ajánlatok tengerében és mindig arra törekednek, hogy együtt a legjobb döntést hozzuk meg. Mellesleg nagyon kedvesek és közvetlenek az ügyintézők, a kárrendezésben is segítenek. Az okos döntésekhez pedig néha egy szakértő támogatására van szükség.