A legújabb oxigénes kezelések

Kozmetikusként mindig lépés kell tartani a legújabb trendekkel, és figyelni arra, hogy ne maradj le a vetélytársaid mögött. Ha valaki rájön, hogy egy elrejtett, Amazonas őserdejéből származó fa kérge olyan széppé teszi a bőrt, mint semmi más, amit a modern orvostudomány ismert, akkor bizony kozmetikus legyen a talpán, aki nem talál magának elég hamar beszállítót, és nem tudja ugyanazt nyújtani az ügyfeleinek! Így volt ez akkor is, amikor az oxigénes kezelések bejöttek, de hála a talpraesettségemnek, itt elég hamar sikerült egy olyan helyet találnom, ahonnan akár házhozszállítással is be tudom szerezni a szükséges oxigén palackok nagy részét.

Az oxigén terápiáról nagyon hamar derült ki, hogy jót tesz a bőrnek, kisimítja, megelőzi a ráncokat, és akár már az első alkalom után is látványos hatást ér el, így mindenkinek azonnal be kellett szereznie az eszközöket, amikkel egy ilyen végezhető. A nagy probléma az volt, hogy ezek általában nem tartalmazták a működéshez szükséges oxigén palackokat, amiket ráadásul időnként cserélni is kell, és tartaléknak is kell belőle lennie nálunk, hogyha nem akarunk egy kezelés közben kifogyni, és félbehagyni a kuncsaftot.

A legtöbb eszközhöz orvosi oxigénre van szükség, ami jóval drágább, mintha csak sima tisztaságút keresnénk így én nem is ilyet vásároltam – bár akkor még nem tudtam, hogy milyen helyről fogok oxigén palackot beszerezni, de bíztam benne, hogy sikerül olyan akciókat találnom, amivel ez nem fog problémát okozni, és jobban kijövök anyagilag, mint a többi kollégám.

Így aztán mikor már megvolt az első berendezés, ahhoz, hogy kiírhassam, hogy oxigén palackos kezelés, először el kellett kezdenem keresgélni. Elég rövid idő alatt szerencsére találtam is egy helyet, ahol a rengeteg fajta gázpalack mellett oxigén palack is beszerezhető, így úgy döntöttem, felhívom őket, hogy mit gondolnak a dologról. Szerencsére teljesen segítőkészen álltak a dologhoz, és mondták, hogy akár azt is meg tudom velük beszélni, hogy a házhozszállítása automatikus legyen – például megkérem őket, hogy minden hónap első napján hozzanak nekem két oxigénpalackot, ami valószínűleg ki fog tartani az adott időszak alatt.

Azt is megtudtam, hogy ha nem kifejezetten erre a célra kitalált oxigén palackot veszek, akkor ajánlják, hogy egy biztosan megfelelő reduktort is szerezzek be, amivel a kívánt nyomást be tudom állítani, így a palack túlnyomásától függetlenül nem fog baja esni a műszeremnek. Ez hasznos tanács volt, és be is tartottam, hisz végül is csak egy plusz alkatrészt jelentett, amit rá kell kötnöm a palackra, mielőtt behelyezem a gépembe.

Ezzel egy időben pedig megrendeltem tőlük az első adag oxigén palackot, amit használhatok majd. Mikor megérkezett, először még egy kis gondot okozott a biztonságos beszerelése, de miután mindent kétszer ellenőriztem, már ki is próbáltam, és megállapítottam, hogy most már nyugodtan várhatom az ügyfeleket.

Az utolsó dolog, ami még problémát okozott, az a tartalék palack tárolása volt. Mivel egy ilyen gázpalack fokozottan robbanásveszélyes, nem lehet fizikai hatásoknak kitéve, ezért muszáj volt egy elég biztonságos, nagy szabad helyet találnom neki. De ez még mindig jobb, mint az, hogyha nem lenne tartalékom, és valamikor kezelés közben kerülne elő az a probléma, hogy kifogyok, és órákat kell várnom, mire megérkezik a pótlás.

Az első vendégek érkeztével nagyjából bebizonyosodott az is, hogy az ütem, amiben rendelem az oxigén palackokat, megfelelő lesz – főleg, hogy a házhozszállítás miatt nekem szinte a kisujjamat se kell megmozdítanom. A kliensek pedig mindig elégedetten távoztak, a jó árnak köszönhetően pedig, amin rendeltem a gázpalackot, én is elég hamar úgy éreztem, hogy a kezdeti beruházásokat is sikerül visszahozni.

Végül, valószínűleg a jó beszállítómnak köszönhetően, az oxigén palackos kezelést valószínűleg az év legjobb üzleteként könyvelhettem el – kozmetikai szempontból pedig biztos, hogy egy nagy áttörést jelent, és a jövőben még nagyobb oxigénfogyasztásra lehet számítani.