Anyák napi Jégvarázs játékok

Van egy barátnőm, aki két kislányt nevel egyedül. Lenkénél, a kisebbik lánynál sajnos néhány éve egy súlyos betegséget állapítottak meg, rengeteg időt töltött kórházban. A barátnőm éjjel dolgozott, nappal pedig a kórházban volt, nehogy Lenke egyedül maradjon a bajban. A nagylányra, Alizra mindig a nagymama vigyázott ebben a nehéz időszakban.

Szerencsére Lenke ma már jobban van. Még nagyon kell rá vigyázni és sokat kell erősödnie, de van rá remény, hogy egyszer olyan kislány legyen, mint a többiek. Aliz példáértékűen viselte a megpróbáltatásokat, de nagyon sokat fogyott, szomorúbb, komolyabb, mint az osztálytársai. Néhány hete megbetegedett, és mivel Lenke miatt nem jó, ha ilyenkor közel vannak egymáshoz, pár napot nálam töltött.

  • Tudod, néha hiányzik az anyukám! – mondta csendesen, mikor egyik este az ágyban összebújva videót néztünk.

Nagyon sajnáltam szegényt. Tudtam, hogy most nagyon nehéz neki, és persze azt is, hogy a barátnőmet mardossa a bűntudat, hiszen minden idejét a kicsivel tölti, Alizra tényleg alig jut a családban figyelem. Elhatároztam, hogy segítek nekik.

Felhívtam egy ismerősömet, aki nővér a kórházban és megkértem, hogy egy napra vigyázzon Lenkére, a kicsire közösen a nagymamával. Tudtam, hogy a barátnőm csak nehezen hagyná egyedül a kislányt, de biztos voltam benne, hogy ha látja, hogy képzett személyzet vigyáz rá, fel fog oldódni kicsit.

Lefoglaltam egy szobát az egyik közeli wellness-szállodában, ahol gyerekeket is szívesen várnak és befizettem Alizt és a barátnőmet egy közös, anya-lánya szépségnapra. Úgy gondoltam, ez nagyon jó lehetőség nekik. Egy kicsit a barátnőm is töltődhet és szépülhet, és Alizzal is beszélgethetnek egy kicsit nagylányosabb témákról.

A baráti körünk több tagja is szeretett volna segíteni: ki anyagilag támogatta az akciót, ki pedig ötletekkel segített. Mivel a lányok kedvence Elza meséje, az egyik ismerősöm Jégvarázs játékokat rendelt az internetről, így egy kis törődést Lenke is kapott a nagy napon. Ez utóbbiakkal egyébként nagy szerencsénk volt: kiderült, hogy az online játékboltban, ahonnan az ismerősöm a játékokat választotta, 20 ezer forint feletti vásárlás esetén ingyenes a házhozszállítás, így mások is összeálltak, hogy egy-egy csomagot készítsenek a kicsiknek, előre a születésnapjukra, karácsonyra, vagy egyéb ünnepekre. Így két-három évig biztos mindig lesz egy kis meglepetés a számukra. Végre Lenke esetében is előre lehet gondolkozni.

A hotelben, amint megtudták, mi a kívánságunk, azonnal igyekeztek segíteni. Minden előkészítettek, hogy anyának és lányának minél kellemesebb napja legyen. Jelentős kedvezményt kaptunk, és a személyzet tényleg a szokásosnál is jobban kitett magáért, hogy a barátnőmnek és Aliznak csak egymással kelljen foglalkoznia.

Öröm volt látni, hogy végre ilyen jól érzik magukat. Az anyák napi meglepetés mind a kettőjük szerint nagyon jól sikerült, Aliz is láthatóan sokat oldódott ez alatt a néhány óra alatt. Remélem, hamarosan jobbra fordul a sorsuk és egy kicsit könnyebb lesz nekik. Aliz csodálatosan bátor kislány. Biztos vagyok benne, hogy sosem adja fel.