Innovatív energiatakarékosság a szépségápolásban!

Barátnőm gyakran jár el otthonról, szerencsére nem annyira az éjszakába, hanem mindenféle pedikűr, manikűr, fodrász és egyéb szalonba, ami a női szépséget kondicionálja. Igazából nem bánom, mert szeretem, hogy mindig patentül néz ki, mert amikor valami betegség miatt nem tudja honi a szokásos formáját tudom csodálni a természetes szépségét is és mindig megnyugszom, hogy nem csak ezek a szépségápolásos praktikák tartják őt toppon, hanem csininek született!

Mivel sok idő megy el ezekre, legtöbb története innen származik, amikor este leülünk megbeszélni a napunk. Hallottam már mindenféle letört körömproblémára, zsíros hajú műlányokról, beszaladt szellentésről masszázsközben és még sorolhatnám a sok hihetetlen sztorit.

A tegnapi történet viszont valóban érdekes volt.

Egy új műkörmös szalont próbált ki, mert megtetszett neki a desingja kívülről. Gondolta nem veszthet sokat, mert a körmeire amúgy is ráfér a frissítés és legalább új emberekkel ismerkedhet. A helyiség elég letisztult volt és világos, mert nyílt belőle egy üvegajtó egy belső udvarra. Az udvaron egy érdekes szerkezet állt, amiből egy vezeték vezetett a szobába, aminek a végén egy konnektor volt. Abban volt egy elosztó, amiről működtek a kisteljesítményű gépek, lámpák. Természetesen nem bírta ki barátnőm, hogy ne kérdezze meg mi az a szerkezet. A válasz egyszerű volt. Napelem. A tulajdonos kisasszony szerint, fontos az egyéni szerepvállalás a környezetvédelembe és az a megújuló energiánál kezdődik. Nem szeretne nagy lábnyomot hagyni maga után, ezért ha tud, a környezetbarát megoldásokhoz fordul. A párjával is állami támogatásra akarnak nemsokára pályázni, hogy a házukra is telepítsenek napelem rendszert. Megújuló energiába van a jövő, ráadásul olyan szinten vissza hozza az árát hosszútávon, hogy az ember szinte alig tudja elképzelni.

Barátnőm, ezeket a dolgokat annyira csodálkozva hallgatta, hogy a végére az ő fejében is megszületett az a gondolat, hogy nekünk is kell idővel változtatni az életterünkön. Kapott egy internetes oldalcímet is, ahol utána lehet érdeklődni a napelemes rendszer árak mértékének. Ezenkívül számtalan hasznos tudnivalót is lehet itt találni és gyors árajánlat kérésre is van lehetőség. A körmös kisasszony szerint nagyon jó az ügyfélszolgálatuk és nem kezelnek tudatlanként.

Ezek a hírek, tények, kicsit váratlanul értek. Ha valóban ezt szeretné a párom, át kell gondolni a jövőnket, bár az tény, hogy engem is foglalkoztat a Földünk jövője és részese szeretnék, vagy inkább nem szeretnék a kizsigerelésében szerepet vállalni. Mindenesetre hajlok a dolog felé, viszont akkor már most neki kell látnunk spórolni, mert sose lesz napelem a fejünk felett!

A szépségápolás csökkentésénél fogjuk ezt megkezdeni, ha már az ő ötlete volt, mert rengeteg ezres képes eltűnni, viszont ha már meg lesz a napelem rendszerünk, utána megint kezdetét veheti a szépítkezés, mert rengeteget tudunk majd spórolni a megújuló energiával!