Sminkelésre fel!

Emlékszem, hogy úgy nagyjából 5 éves lehettem, amikor megkaptam életem első sminkkészletét. Tudjátok, azt a kislányoknak valót. Mindenféle lehetetlen, rikító színekkel: kék, lila, pink. Két ecset is járt hozzá, egy kis púderes és egy, amivel a szemhéjra lehet felvinni a festéket. A kedvenceim azok az aprócska rúzsok voltak, amiket egymásba lehetett helyezni. Mindez pedig egy kis műanyag, átlátszó fedelű dobozba volt összeszedve. Biztos vagyok benne, hogy minden kislánynak volt legalább egy ilyen készlete otthon.

Úgy igazából a sminkelés, az arc-és szépségápolás a tinédzser éveimben kezdett el érdekelni. 12 éves koromtól, már aktívabban foglalkoztam a dologgal. Annak idején a szemhéjtus nem hiányozhatott a sminkes táskámból. De bevallom őszintén, hogy nem nagyon néztem az árakat, nem is nagyon válogattam, az alapján vásároltam, vagy kértem meg anyukámat, hogy vásároljon, amiket a tévében láttam és a leggyakrabban reklámoztak. Meg hát az sem volt utolsó szempont, hogy a reklámban szereplő modell mennyire tetszett nekem.

Aztán idővel, amikor már elkezdtem diákmunkákra járni és a saját pénzemből vásároltam meg a sminkelős dolgaimat, rájöttem, hogy ez így nagyon nem oké. Úgyhogy elkezdtem olvasgatni és kipróbálni más márkák termékeit is. Persze, még így is maradtam a számomra drágább, de minőségibb termékeknél, de legalább már nem válogatás és gondolkodás nélkül dobáltam a kosaramba a különféle alapozókat és szempillaspirálokat.

Mivel az én szívemet is megdobogtatják az akciók, ezért gyakran figyelem is őket. Általában több helyről szoktam beszerezni a szükséges dolgokat, így ennek megfelelően több újságot is begyűjtöttem mindig, hogy képben legyek, aztán persze mindig elfelejtettem, hogy hova is tettem egy adott újságot és meg is feledkeztem az akcióról is.

Egy ilyen alkalommal azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne egy nagy akciós újság, amiben több különböző üzlet ajánlatai megtalálhatóak, mert így garantáltan nem hagynám el és nem maradnék le egy szuper jó akcióról. Ami nekem azért is fontos, mert sajnos még így is nagyon sokat költök szépségápolásra és sminkelésre. Rá is kerestem a neten, és csodák csodájára rátaláltam egy pontosan olyan honlapra, mint amilyet elképzeltem.

Örömömre több olyan üzlet akciós újságait is megtaláltam egy helyen, ahol rendszeresen vásárolok. Így csak meg kell keresnem a lehetőségek között azt, ami éppen érdekel, és ugyanúgy végig tudom lapozgatni, mint fizikai formában, csak az interneten keresztül.

Aminek pedig külön örültem, az az, hogy ha nincs kedvem, akkor nem kell végig mennem a teljes újság listán, mert kategóriánként is el vannak osztva, így sokkal kevesebbet kell keresgélnem. Akciós újságok gyűjtőhelyéhez hűen, különböző kuponokat is lehet találni az oldalon, ugyanígy kategóriákra bontva, illetve helyszín szerint is lehet keresni az akciókat. Ha pedig még jobban le szeretném szűkíteni a keresést, akkor üzlet szerint is ki tudom keresni az akciós újságot.

Ezek a funkciók akkor igazán hasznosak, ha tényleg csak egy konkrét termékcsoportra szeretnék rákeresni, bár én szinte minden alkalommal elkalandozom a ruhaneműk vagy éppen az elektronikai cikkek felé is.