A szépség és a szörnyeteg – a filmek hatása a szépségápolásra

Bevallom, az online filmek mindig is a gyengéim voltak. Hogy miért teszem hozzá, hogy online? Mert moziba menni nincs mindig időm, azt pedig, hogy TV műsorhoz igazítsam a napirendemet, szinte teljesen lehetetlen. Pontosan ezért szeretek inkább online nézni filmeket. Van aki inkább a letöltést javasolja, de nekem az is macera: egy csomó időt elvesz, amíg megtalálom és letöltöm a filmet, amit aztán vissza is kell tölteni… az egész feleslegesen bonyolult ahhoz képest, mint amit az olyan online filmekkel foglalkozó oldalak csinálnak, mint a mozi.ma (csak hogy a kedvencemet említsem).

Fogod magad, kiválasztod a filmet, megnyitod, és ennyi. Jó, a neted gyorsaságától függően lehet kicsit várni kell, hogy betöltsön a film, de ez azért mégsem jelent túl komoly kényelmetlenséget. És valakinek, aki olyan mennyiségben falja a filmeket, mint én, az ilyen szintű egyszerűség messze többet jelent bárminél. De hogyan válik valaki olyan filmmániássá, mint én? Nagyon egyszerű: ha a már meglévő szenvedélyedhez egy kicsit is kapcsolódik bármi más, akkor azt is meg tudod szeretni.

online filmek

Egy nap egyszerűen azt vettem észre magamon miközben a barátommal valami sorozatot néztük, hogy nagyon elkezdtem figyelni a színészek sminkjeit. Érdekelni kezdett, hogy vajon milyen technikával csinálják meg azt, hogy a hajnalban felkelő hősnő ugyan szép, de nem gyanúsan szép, tehát nem feltételezed róla egyből, hogy sminkben aludt. Az ilyen finomságok mindig is érdekeltek, ahogy az is, hogy mit jelent egy filmben a “hétköznapi” öltözködés. A színésznők általában divatot teremtenek, és nem csak azzal, amiben a vörös szőnyegre lépnek, hanem sokkal inkább azokkal a ruhákkal és ékszerekkel, amiket ikonikus filmekben viselnek.

Ebből talán sejthető, nem kosztümös, és főleg nem sci-fi vagy fantasy témájú online filmeket keresek nagy többségben a mozi.ma oldalán, hanem inkább drámákat, krimiket, romantikus filmeket, amik lehetőleg napjainkban, de maximum 20-30 évvel ezelőtt játszódnak. Persze, vannak olyan régebben játszódó filmek, amik segíthetnek ihletet adni, de azért nagy többségében szeretek az aktualitásokra fókuszálni.

Magyarul tehát az online filmek végül a szakmai elhivatottságomnak köszönhetően váltak ennyire fontossá az életemben – néha van, hogy egy nap akár 2-3 filmet is megnézek, ha van rá időm. Hogy miért az online filmek mellett tettem le a voksomat, azt már fentebb kifejtettem: sokkal egyszerűbb és gyorsabb így filmeket nézni. Ha valaki csak heti 1 filmet néz meg, annak jó lehet a letöltés, de ha valaki olyan ütemben tolja ezt, mint én, annak nagy szüksége van a gyorsaságra. Arról nem is beszélve, hogy ugyan mennyi hely lenne az én laptopomon, ha minden filmet, amit megnézek, le is szednék? Maradok inkább a jó minőségű, mozi.ma oldalon elérhető filmeknél, és lelkesen csinálom a képernyőfotókat, ha megtetszik valamelyik színésznőn valamilyen összeállítás.