Magazinok a fodrásznál

A nők kedvenc elfoglaltsága akár a manikűrösnél, akár a fodrásznál, vagy otthon is, a különböző szépség-és életmód magazinok olvasása. Általában a szalonokban rengetek ilyenfajta újságot ki szoktak tenni, amiket a nők várakozás közben nagyon szívesen lapozgatnak is. Ezek mondjuk, sokszor már nem az aktuális számok, de attól függetlenül nézelődni benne tökéletes, ahhoz, hogy az ember elűzze az unalmat várakozás közben. Bár mostanában néha a telefon veszi át egy-két embernél a magazinok helyét ilyenkor.

Én már nem olvasok ilyen magazinokat, de tini koromban szívesen megvettem őket és esténként belelapozgattam, amikor volt időm, mielőtt aludni mentem volna, hogy másnap ismét hajnalban keljek az iskola miatt. Általában reggelente mindig volt órám, ezért korán kellett kelnem. Most már ezek az idők elmúltak, most már csak dolgozom.

Érdekes dolgokat lehet ezekben a magazinokban olvasni, én sosem tudtam megfejteni, hogy mi az értelmük, hiába olvastam őket. Hiszen egyik oldalán még az van, hogy fogadd el önmagad, két oldal után pedig már rendkívüli fogyási tippeket lehetett olvasni, így mindig az volt az érzése az embernek, legalább is, amikor még én is olvastam őket, hogy teljesen összezavartak. Most akkor fogyjak le, miközben egy deka plusz kiló sincs rajtam? Vagy sminkeljem magam, mert pattanásom van, de közben fogadjam is el azt, amit a tükörben látok?

Sose tudtam ezeket megfejteni, bár különösebb jelentőséget nem adtam a dolognak, volt ezer más dolog, amivel foglalkozhattam. De ezek a magazinok arra nagyon jók voltak, hogy a benne lévő hölgyek képét meg tudtam mutatni, ha valamelyik megtetszett és olyat szerettem volna. Nem kellett bénán elmagyarázni, hogy utána a végén már én sem tudom, miről beszélek. Csak ráböktem, hogy ilyen hosszú hajat szeretnék és már meg is volt oldva. Vagy az is előfordult, hogy ezekben az újságokban találtam meg azokat a ruhadarabokat, amik azóta teljesen a szívemhez nőttek.

Most már én sem nézegetem őket egyáltalán, ha éppen a fodrásznál ülök, hiszen tele van a ruhásszekrényem, csak a saját dolgomat nehezíteném meg, ha még pluszban az újságokból is ötletelgetnék, hogy milyen ruhát vegyek meg, amit úgy sem hordok. Elég gond így is, hogy az internetről simán megrendelek valamit, ami elsőre megtetszik, aztán arról is kiderül, hogy úgy sem hordom.

Szóval, azt hiszem, hogy ezek után is meghagyom másnak a magazin olvasást a fodrásznál.